Δρ. Αντώνιος Πίτσης, PhD, FETCS, FESC

Διευθυντής Χειρουργικής Καρδιάς, Θώρακος και Μεγάλων Αγγείων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκπαιδευτικά μαθήματα ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής - Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι δια ζώσης διδασκαλίες ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής από τον Δρ. Α. Πίτση, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Μετά την μεγάλη απήχηση των διαδικτυακών μαθημάτων της νέας τεχνικής, που αφορά σε όλο το φάσμα των βαλβιδοπαθειών και δομικών παθήσεων της καρδιάς, ένας μεγάλος αριθμός καρδιοχειρουργών από την Ευρώπη έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να παρακολουθήσει χειρουργεία πλήρως ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής. Ήδη χειρουργικές ομάδες από την Γερμανία, Ουκρανία, Σερβία, Γαλλία έχουν παρακολουθήσει την Σχολή Ενδοσκοπικής Καρδιοχειρουργικής του Δρ. Α. Πίτση στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Σκοπός είναι η διάδοση της ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής προς όφελος των ασθενών, αφού η νέα αυτή μέθοδος γίνεται χωρίς στερνοτομή ή άλλες μικρότερες θωρακοτομές. Η επέμβαση διενεργείται από μικροσκοπικές τομές. Η εξαιρετική ψηφιακή ανάλυση της εικόνας των δομών της καρδιάς σε τρισδιάστατη απεικόνιση και πολλαπλώς μεγεθυμένη βοηθά στην βελτίωση της ποιότητας των χειρουργικών πράξεων. Οι ασθενείς μας απολαμβάνουν τα ωφέλη αυτής της μεθόδου, της χειρουργικής χωρίς ουλές, της γρήγορης ανάρρωσης, της αποφυγής αιμορραγιών και λοιμώξεων, του μικρότερου χρόνου νοσηλείας και της γρήγορης επιστροφής στην εργασία και στην φυσιολογική ζωή γενικώτερα. 

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Medtronic, LSI Solutions και Storz.

 

Η ομάδα καρδιάς και ο Δρ. Α. Πίτσης με τους Γάλλους καρδιοχειρουργούς
Share: 
Οδηγίες για καρδιοχειρουργικούς ασθενείς
Δείτε τον ενημερωτικό οδηγό καρδιοχειρουργικής επέμβασης

Ο Δρ. Αντώνιος Πίτσης είναι Καρδιοχειρουργός και Διευθυντής Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Σήμερα η πλειοψηφία των επεμβάσεων που πραγματοποιούμε είναι πλήρως ενδοσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές.

Λογαριασμοί Social Media

Επικοινωνία

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ασκληπιού 10, 55 535, Πυλαία

+30 2310 400850

Ιατρείο

Παπακυρίτση 8 & Αδριανουπόλεως, 551 33 Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

+30 2310 407424

Email

info@apitsis.gr

www.apitsis.gr