Δρ. Αντώνιος Πίτσης, PhD, FETCS, FESC

Διευθυντής Χειρουργικής Καρδιάς, Θώρακος και Μεγάλων Αγγείων

Νικολουδάκης Νικόλαος

Νικολουδάκης Νικόλαος
Νικολουδάκης Νικόλαος
Υποδιευθυντής

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφοίτησή μου από το 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης συνέχισα τις σπουδές μου στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου της Καρλσρούης (Universität Karlsruhe). Στη συνέχεια ακολούθησα σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σάαρλαντ στο Χόμπουργκ/Σααρ (Universität des Saarlandes, Homburg/Saar) όπου αποφοίτησα μετ' επαίνων. Αρχικά ακολούθησα την ειδικότητα της Παθολογίας για τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Καϊζερσλάουτερν (Klinikum Kaiserslautern, Professor Dr. F W Albert). Στη συνέχεια εξειδικεύτηκα στη Χειρουργική Θώρακος-Καρδιάς και Μεγάλων Αγγείων στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Χόμπουργκ/Σάαρ (Homburg/ Saar, Professor Dr. HJ Schäfers) όπου και εργάστηκα ως επιμελητής Α. Επιπλέον παίρνω μέρος και σε ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πειραματικής Χειρουργικής του πανεπιστημίου. Στο καρδιοχειρουργικό τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου πραγματοποιούνται όλες οι σύγχρονες καρδιοχειρουργικές και θωρακοχειρουγικές επεμβάσεις, μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων. καθώς και χειρουργικές επεμβάσεις για τη θεραπεία συγγενών καρδιοπαθειών νεογνών και παιδιών. Παράλληλα διεξάγονται ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Από το 2003 ανήκω στην καρδιοχειρουργική ομάδα του κ. Α. Πίτση, Καρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, κλινική "Άγιος Λουκάς" στη Θεσσαλονίκη. Έχω δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συγγράμματα (PubMed) καθώς και συμμετοχή σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια.
Είμαι μέλος της Γερμανικής Εταιρείας Καρδιοχειρουργικής, της Γερμανικής Εταιρείας Καρδιολογίας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Καρδιοχειρουργική Ομάδα

Δρ. Τσοτσόλης Νικόλαος
Καρδιοαναισθησιολόγος
Λωλάκος Κωνσταντίνος
Καρδιοαναισθησιολόγος
Καρδιολόγος, εξειδίκευση στην Προηγμένη Καρδιακή Απεικόνιση
Σκέντος Γεώργιος
Καρδιολόγος
Κερεμίδης Ισαάκ
Χειριστής εξωσωματικής κυκλοφορίας
Διεύθυνση Γραφείου
Γραμματειακή υποστήριξη
Οδηγίες για καρδιοχειρουργικούς ασθενείς
Δείτε τον ενημερωτικό οδηγό καρδιοχειρουργικής επέμβασης

Ο Δρ. Αντώνιος Πίτσης είναι Καρδιοχειρουργός και Διευθυντής Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Σήμερα η πλειοψηφία των επεμβάσεων που πραγματοποιούμε είναι πλήρως ενδοσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές.

Λογαριασμοί Social Media

Επικοινωνία

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ασκληπιού 10, 55 535, Πυλαία

+30 2310 400850

Ιατρείο

Παπακυρίτση 8 & Αδριανουπόλεως, 551 33 Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

+30 2310 407424

Email

info@apitsis.gr

www.apitsis.gr